مهارت نه گفتن

مهارت های لازم برای چگونگی رویارویی با خواسته های غیر معقول و نه گفتن به آنها

مهارت نه گفتن

مهارت های لازم برای چگونگی رویارویی با خواسته های غیر معقول و نه گفتن به آنها

بعضی اوقات اطرافیان ، دوستان ، اشنایان و حتی خواهر یا برادرمان از ما کار ها یا خواسته هایی دارند که ممکن است باعث دردسر خود و دیگران شود و عواقب زیان اور بسیاری داشته باشد و ما دربرابر این نوع درخواست ها موظف هستیم با کمال احترام به این اشخاص 《نه بگوییم》و جلوی خیلی از اتفاق ها و دردسر هایی که ممکن بود برای خود و خانوادمان درست شود را بگیریم.

بایگانی

آیا نه گفتن حتی در مقابل درخواست‌های غیرمنطقی هم برای‌تان دشوار است؟ اگر نتوانید به دیگران نه بگویید، باید همیشه اولویت‌های دیگران را به اولویت‌های خودتان ترجیح دهید. زمانی به درخواست دیگران جواب مثبت بدهید که درخواست‌ موردنظر معقول و شدنی باشد یا آن درخواست را برای جبران محبت‌های دوست‌تان انجام دهید. اما اگر همیشه از ترس نه گفتن به خواسته‌ی دیگران جواب مثبت می‌دهید، حالا دیگر وقت تغییر است. برای افزایش قدرت نه گفتن با ادامه‌ی این مقاله همراه باشید.

منبع:            https://.chetor.com


1. قبول کنید که نمی‌توانید هر کاری را انجام دهید

شاید بله گفتن‌تان به دیگران باعث شده است تا هیچ وقتی برای خودتان نداشته باشید. آیا نمی‌توانید به درخواست دوست‌تان که برای اسباب‌کشی از شما کمک می‌خواهد، نه بگویید؟ آیا نمی‌توانید به درخواست مدیرتان که کاری خارج از حدود وظایف‌تان را از شما می‌خواهد، نه بگویید؟ می‌توانید با یک نه گفتن ساده خود را از این شرایط خلاص کنید. اگر جواب مثبت به درخواست دیگران وقتی برای خودتان باقی نگذاشته، تصمیم بگیرید از این به بعد به هر درخواست غیرمعقولی جواب نه بدهید.


2. از فکر خودخواه شدن نترسید

شاید پیش خودتان فکر کنید که با نه گفتن به دیگران به فردی خودخواه تبدیل می‌شوید. فرد خودخواه همیشه به دیگران جواب منفی می‌دهد و فقط به خودش فکر می‌کند. به خودتان بگویید که خودخواه نیستید. اگر درخواست غیرمنطقی کسی را رد کردید و او شما را خودخواه خواند، بهتر است رابطه‌تان را با آن فرد کاهش دهید. با نگاهی به گذشته و تمام جواب‌های مثبتی که به دیگران داده‌اید، می‌توانید بفهمید که خودخواه نیستید.


۳. بپذیرید که نمی‌توانید همه را در زندگی راضی و خوشحال نگه داریدشما نمی‌توانید همه‌ی کسانی را که در زندگی‌تان هستند، راضی و خشنود نگه دارید و باید خط قرمزی برای دیگران قائل شوید. شاید فکر کنید که با نه گفتن و ناامید کردن دیگران، احترام آنها را از دست می‌دهید، ولی این‌گونه نیست. اگر کسی گمان کند شما به همه‌ی خواسته‌هایش جواب مثبت می‌دهید، شاید بخواهد با خواسته‌های غیرمنطقی از شما سوءاستفاده کند. به افرادی که واقعا برای‌تان مهم‌اند، اهمیت ویژه‌ای بدهید و تلاش کنید آنها را خوشحال نگه دارید.

قدرت نه گفتن - بدانید که نمی توان همه را راضی نگه داشت.



۴. به جنبه‌های مثبت «نه گفتن» توجه کنید

مجبور نیستید که به «نه» به عنوان یک چیز بد نگاه کنید. هر گاه به درخواستی نه بگویید، می‌توانید به کارهای دیگری بله بگویید که مزایای زیادی برای‌تان دارد. با این روش پس از پاسخ منفی، کمتر احساس گناه می‌کنید. به عنوان مثال ببینید که با نه گفتن چه چیزهایی به دست می‌آورید:

    به جای انجام کاری که به آن علاقه‌ای ندارید، می‌توانید وقت بیشتری را با دوستان و خانواده‌تان بگذرانید و از آن لذت ببرید.
    با این کار به خودتان، تفریحات‌تان و کارهایی که دوست دارید، بله گفته‌اید.
    به زندگی آرام و چیزهای مهم اطراف‌تان بله گفته‌اید، نه کسانی که کم‌اهمیت‌ترند.
    می‌توانید به کارهای منطقی و متناسب با خودتان بله می‌گویید و مجبور نخواهید شد که به خاطر عدم توانایی‌تان در نه گفتن، بیش از اندازه کار کنید یا کارهایی انجام دهید که به شما ارتباطی ندارد.

۵. دلیل ناراحتی‌تان از نه گفتن را کشف کنید

چرا با جواب منفی به دیگران احساس ناراحتی می‌کنید؟ آیا می‌ترسید که طرف مقابل دیگر با شما حرف نزند؟ آیا فکر می‌کنید که با دادن پاسخ منفی، فردی خودخواه به نظر می‌آیید؟ وقتی بفهمید دقیقا چه چیزی باعث ناراحی‌تان می‌شود، می‌توانید منطقی‌تر به شرایط نگاه کنید. اگر می‌ترسید با نه گفتن به یک فرد، توجه‌اش را از دست بدهید، وقت آن است که در رابطه‌تان با آن فرد تجدید نظر کنید.


موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۷/۱۰/۰۱
لیدا حیدری

نظرات  (۴)

۰۷ دی ۹۷ ، ۲۲:۰۰ مینا کرمی
سلام درود برشما
پاسخ:
سلام عزیزم
۰۶ دی ۹۷ ، ۱۹:۱۲ گرافیک مستر
بسیار عالی ، واقعا موضوع مهمی هست و جا داشت یک وبلاگ رو بهش اختصاص بدسید و در موردش بحث کنید .
دوست داشتید وبلاگ ما رو هم دنبال کنید ، سپاس
پاسخ:
خیلی ممنون از بازدیدتون ..حتما سر میزنم
اشکی که هنگام شکست می‌ریزیم، همان عرقی است که هنگام تلاش نریختیم.
پاسخ:
لاااایک
آموزنده بود
پاسخ:
ممنون از نظرتون